Глоба за замърсяване наложиха на Национален исторически обект.  РИОСВ глоби Община

...
Глоба за замърсяване наложиха на Национален исторически обект. 
РИОСВ глоби Община
Коментари Харесай

Глобяват Рилския манастир за замърсяване на река

Глоба за замърсяване постановиха на Национален исторически обект. 

Регионална инспекция за опазване на околната среда санкции Община Рила с 2000 лв., а Рилския манастир - с 500 лв. за изтичане на отпадни води в река Рилска, оповестиха от инспекцията. Санкция за същото нарушаване на са налагани и на заведения по брега на реката и при предходни инспекции, оповестява БНР.

Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда е от края на февруари тази година. Установено е, че се употребява река Рилска без нужното за това съображение - общината не има позволение за заустване на отпадъчни (битово-фекални и промишлени) води, които са образувани, събрани и отведени от канализационната мрежа на гр. Рила.

Рилският манастир има позволение за заустване на отпадъчни води, само че не е направил личен мониторинг на количеството и качеството (концентрацията на издадените замърсители) на отпадъчните води за трето тримесечие на 2022 година, за което му е е наложена имуществена глоба в размер на 500 лв..

През октомври 2022 година пък бяха наложени наказания на заведения по брега на река Рилска, че изливат отпадни води напряко в реката. Проблемът е, че нито град Рила, нито Светата обител имат построена пречиствателна станция, сподели кметът на Общината Георги Кабзималски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР